Egyházközségek találkozója

Egyházközségek találkozója a felsőtárkányi – tónál

2016. augusztus elsejétől a felsőtárkányi, felnémeti és szarvaskői templomok plébánosi feladatainak ellátására Pascal atyát, az egri Fájdalmas Anya Templom plébánosát bízta meg főpásztorunk, dr. Ternyák Csaba érsek úr.

Ez adta az ötletet, hogy a négy egyházközség képviselőtestületének tagjai, hívei találkozzanak egymással. Első alkalommal a felsőtárkányi hívek látták vendégül az egyházközségek híveit. Augusztus 27-én, szombaton több mint kétszázan gyűltünk össze a felsőtárkányi tónál.  A 10 órakor kezdődő rendezvényre gyalogosan, kerékpárral, autóval, autóbusszal érkeztünk. Többen családostól jöttek, így kicsik, nagyok, idősek és fiatalok ismerkedtünk, barátkoztunk egymással.

Közös imádsággal kezdődött, meghallgattuk az evangéliumot, majd Pascal atya  gondolatait. Plébánosunk kiemelten fontosnak tartja a templomi közösségek erősödését, egymás minél jobb megismerését, a Szentmiséken kívüli találkozásokat, rendezvényeket és egymás segítését.

Az elmélkedést követően jó étvággyal elfogyasztottuk az ott készült finom ebédet, amit kötetlen beszélgetés követett. Három óra után indultunk hazafelé azzal a jó elhatározással, hogy ezeket a találkozókat folytatni fogjuk, hiszen valamennyien gazdagodtunk emberi kapcsolatokban, nyerhettünk betekintést egymás és egyházközségeinek életébe. A következőkben lelki társakként, ismerősként és barátokként üdvözölhetjük egymást Szentmiséken, rendezvényeken, ezen egyházközségek templomainak búcsúján és a hétköznapokban.

                                                                                                                          Birinyi Aranka

KÉPEK