Bérmálkozás 2017.

Kedves Szülők!

Gyermekük keresztelésekor ígéretet tettek arra, hogy úgy nevelik majd őt, hogy hitünk szerint éljen!

Örömmel értesültem, hogy ezen vállalt kedves kötelességüknek azon túl, hogy otthon szeretettel beszélnek hitünkről és rendszeres imádságra és Szentmise látogatásra buzdítják gyermeküket, hitoktatásra is beíratták, illetve már Szentáldozáshoz is járulhat!

Gyermeküknek, azzal hogy az általános iskola 7. osztályosa lett, lehetősége nyílik arra, hogy a Bérmálkozás szentségében is részesüljön!

 

Előreláthatóan a Bérmálkozás 2017. június 4-én, Pünkösd napján lesz a Bazilikában. A Szentséget, Érsek Főpásztorunk szolgáltatja fiataljainknak, azonban az előkészítés mindenki számára a területileg illetékes plébánia templomban történik.

Az magától értetődő, hogy az Bérmálkozásra készülő gyerekek minden vasárnap Szentmisére jönnek (Szentmise a Fájdalmas Anya Templomban: minden vasárnap 11.00), illetve részt vesznek az iskolai hitoktatásban, valamint a plébániai szentségi felkészítőn, amely a tanév második félévében lesz péntek délutánonként, ill. a szülőkkel való egyeztetés időpontjában. A bérmálkozásra és az elsőáldozásra készülők szülői értekezlete 2016. október 25-én, kedden 17.00 órakor lesz a Fájdalmas Anya Templomban (Eger, Servita út 21.), amelyre szeretettel hívom és várom a kedves szülőket.

A mellékelt jelentkezési lapot kérem a hitoktatónak 2016. október 30-ig leadni!