Bérmálkozás 2019.

Kedves Szülők!

Gyermekük keresztelésekor ígéretet tettek arra, hogy úgy nevelik majd őt, hogy hitünk szerint éljen!

Örömmel értesültem, hogy ezen vállalt kedves kötelességüknek azon túl, hogy otthon szeretettel beszélnek hitünkről és rendszeres imádságra és Szentmise látogatásra buzdítják gyermeküket, hitoktatásra is beíratták, illetve már Szentáldozáshoz is járulhat!

Gyermeküknek, azzal hogy az általános iskola 8. osztályosa lett, lehetősége nyílik arra, hogy a Bérmálkozás szentségében is részesüljön!

Előreláthatóan a Bérmálkozás 2019. június 9-én, Pünkösd napján lesz a Bazilikában. A Szentséget, Érsek Főpásztorunk szolgáltatja fiataljainknak, azonban az előkészítés mindenki számára a területileg illetékes plébánia templomban történik.

Az magától értetődő, hogy az Bérmálkozásra készülő gyerekek minden vasárnap Szentmisére jönnek (Szentmise a Fájdalmas Anya Templomban: minden vasárnap 11.00), illetve részt vesznek az iskolai hitoktatásban, valamint majd a későbbi időpontban induló plébániai szentségi felkészítőn.

 A bérmaszülői tisztséget az töltheti be, aki járulhat szentségekhez.

Amennyibe a bérmálkozó, vagy a bérmaszülő nem a helyi templomban (egri Fájdalmas Anya Templom/ Felnémeti Templom/Felsőtárkányi Templom) lett megkeresztelve, úgy a keresztelés helyéről kell kikérni a keresztlevelet és az adatlappal együtt a hitoktatónak szíveskedjenek átadni.

Ha bármilyen kérdés merülne fel, forduljanak bizalommal a hitoktatóhoz!

(hitoktató: Pásztor Krisztina, tel.: 06-30/665-2949)

mellékelt jelentkezési lapot kérem a hitoktatónak 2018. október 19-ig leadni.