Hirdetés

Irodai ügyintézés:

Helyszín:Telekessy u. 6.

Időpontok:

Hétfő:   09:00 – 11:30      16:00 – 17:30

Kedd:    09:00 – 11:30

Szerda:  09:00 – 11:30     16:00 – 17:30

Csütörtök: 09:00 – 11:30

Péntek:  12:00 – 15:00

Miseszándékok íratása és egyházi hozzájárulás befizetésére továbbra is lehetőség van a Fájdalmas Anya templom sekrestyéjében a Szentmisék előtt vagy után.

 

ÉVKÖZI 34. VASÁRNAP (NOVEMBER 22.)

Szombaton de. az ilyenkor szokásos adventi koszorút készítő játszóházi program a járványhelyzet miatt elmarad, a templomi adventi gyertyagyújtást a szombat esti és a vasárnapi szentmisék előtt fogjuk elvégezni.

November 29-én advent első vasárnapja lesz. A bazilikában minden adventi vasárnap este ½ 6-tól adventi Vesperást imádkozunk, az adventi hétköznapokon a bazilikában és a Fájdalmas Anya Templomban reggel 6 órától  „ roráte „ szentmise lesz, amikre szeretettel hívjuk és várjuk a kedves testvéreket.

A súlyosbodó járványhelyzet miatt született szigorításokhoz és a Püspöki Konferencia felhívásához igazodva:

  • Szentmiséinken és szertartásainkon mindenkitől kérjük a maszk orrot is eltakaró használatát, a templomba lépéskor a kézfertőtlenítést, az ülőhelyek elfoglalásakor mellettünk 1-2 hely üresen hagyását, az áldozáshoz egyes oszlopban történő járulást, a gyónáskor mondanivalónk összeszedettségét és az óvintézkedések betartását.
  • A temetések szabadtéren történő ravatalozással történnek, de így is fontos a kellő távolságtartás és a részvétnyilvánítás testi érintkezési formáinak kerülése.
  • A hittantermekben az egyes csoportok összejövetelei a járvány lecsengéséig elmaradnak, de az egymásért végzett imádságainkban továbbra is megéljük az összetartozásunkat, és Isten irgalmába vetett hitünket.